Itt lovas filmeket és meséket találtok!!!

 

 

 

Hidalgo-a tűz óceánja

3000 mérföld lóháton,a sivatagon át.Aki túléli,máris a nyertesek között érezheti magát.Évszázadok óta a legjobb arab telivérek és gazdáik vehetnek részt ezen a versenyen,ám a 19.század végén egy különös versenyző is a rajtvonalhoz áll: egy amerikai cowboy.Ő az első,aki kiáll a félelmetes hírű beduin lovasok ellen.Kezdetben csupán a büszkeség és a versenyszellem hajtja.Később az életösztön.Mert ez a verseny igazi harc.A sivatagon keresztül vezető vágta során az amerikainak nemcsak a természet erőit kell legyőznie,hanem meg kell kűzdenie egy egzotikus,titokzatos világgal is.Külömben örökre a homoktengerben marad....

 

 

 

A Suttogó

A 14 éve Grace MacLean súlyos sérüléseket szenved,amikor baleset éri versenylova,Zarándok nyergében.Grace édesanyja Annie,az ambíciózus magazinszerkesztő rájön,hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik.Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz,Tom Booker-hez,akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához.Ám amíg Tom azon fáradozik,hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét,Tom és Annie egymásba szeret.


 

 

Fekete Szépség

A történet középpontjában egy gyönyörű és rendkívül okos ló áll,Fekete szépség,aki túlságosan is bízik a kétlábúakban.Azt hiszi,minden ember olyan,mint első,szerető gazdái.Farmról farmra vándorol,kalandok és megpróbáltatások sorát éli át,míg végül igazi barátra és otthonra lel.Ebből a megható történetből kirajzolódik,hogy miként érezhet egy ló,ha emberségesen bánnak vele,és miképp,ha nem.

 

 

 

A csikó

A polgárháború kellős közepén az északiak oldalán álló Jim Rabb imádott lova,gyönyörű kiscsikónak ad életet.Rabb megtagadja a kiscsikó lelövéséről szóló parancsot és megtartja az állatot.A kiscsikó vígaszt nyújt a keserű időkben és a remény szimbólumává válik.


 

 

A Fekete Paripa (The Black Stallion)

1946-ban Észak-Afrika partjainál a viharos idő ellenére egy gőzös indul útnak,fedélzetén a kis Alec Ramsey-vel,és egy gyönyörű fekete táltossal,aki minden erejével tiltakozik az elszállítása ellen.A tragédia elkerülhetetlen - a hajó elsüllyed,és szinte minden utas a tengerbe vész.Alec a csodával határos módon menekül meg - a fekete táltosba kapaszkodva egy közeli lakatlan szigetre veti őt és a lovat a sors.Alec és a táltos hosszú hónapokat töltenek együtt a szigeten,és ezelett elválaszthatatlan barátokká válnak.

 

 

Az álmodó

Ben Crane a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer, a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale, Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

 

 

Pata-csata

Egy vándorcirkusz a viharban elveszíti rendkívül értékes szállítmányát: egy csodálatos zebracsikót. Nolan Walsh  lótenyésztő talál rá a megrettent állatra, és hazaviszi lányának, Channingnek . Csíkos, a kis zebra hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Kócos, a shetlandi póni vezet, és Franci, a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Amikor Csíkos tudomást szerez a környék legrangosabb lóversenyéről, lázas edzésbe kezd, hogy elérje álmát: legyőzni az összes lovat.

 

 

Flicka

Katy azt reméli, hogy egyszer majd ő veszi át a családi ranch irányítását. Az apja viszont az idősebb bátyjának, Howardnak szánja azt. A sikertelen vizsga után Katy hazatér a szünidőre, hogy szembenézzen apja rosszallásával. Megváltása egy fekete musztáng képében érkezik. A lány elhatározza, hogy befogja a vadlovat, hogy így bizonyítsa rátermettségét. Miközben a lovat próbálja betörni, a háta mögött Flickát eladják a rodeósoknak. Katy cowboynak adva ki magát benevez a versenyre, ám indulás helyett hazalovagolnak. Úton hazafelé egy pumával találkoznak.

 

 

Alina álma

Alina minden szabadidejét a Terjung-tanyán tölti, ahol a lovakat gondozza. A lány jól lovagol, de ahhoz, hogy sikeres versenyző legyen, saját ló kellene, ez pedig elérhetetlen álom számára. A gazdag Jennifer szüleitől egy vagyont érő lovat kap, ám nem bánik jól Silveradoval. Ez nagyon bántja Alinát, aki rögtön megszereti a pompás állatot. Amikor az istállóban tűz üt ki, a ló sokkot kap. Amikor Silverado meggyógyul, Jennifer meg akar szabadulni tőle, apjáttól egy mások lovat követel. Vajon ki lesz Silverado új gazdája?

 

 

Zafír

Anna és Lena testvérek voltak. Ám Lena meghalt egy szörnyű lovasbalesetben, amelyet a Zafír névre hallgató ló okozott. A lovat a baleset óta bezárva tartják a pajtában. Anna azonban úgy érzi, hogy tartozik annyival a testvérének, hogy meglovagolja az állatot. Szerinte Lena is helyeselné ezt. A szülei természetesen határozottan ellenzik elképzelését, ám eljön az a pillanat, amikor Anna nyeregbe száll.

 

 

Az ezüst Brumby

A Brumby jelentése: vad, vagy elbitangolt, megszelídíthetetlen ló. Az ausztrál hegyekben élő gyönyörű, ravasz vadállatot azért nevezik el az ott lévő emberek Ezüst Brumbynak, mert ezzel is csodálatukat akarják kifejezni a bátor és szilaj ló iránt. Éveken keresztül ugyanis eredménytelenül akarták befogni az ott élők, míg oda nem vetődött egy ifjú lovász, aki elhatározta, az élete árán is megszerzi a legenda szerint megszelídíthetetlennek tartott állatot. Ekkor veszi kezdetét lélegzetelállítóan izgalmas kalandjuk.

 

 

Holdtánc és Pepita

A különös nevű Moondance Alexander életre való tinilány, aki bogaras édesanyjával él, és újabb eseménytelen nyári szünet elé néz. Egy napon azonban rátalál egy Pepita nevű foltos pónira, ami megszökött a karámjából. Moondance visszaviszi a lovat tulajdonosának, a mogorva és titokzatos Dante Longprének, és amikor megtudja, hogy Pepitában egy ugróbajnok veszett el, rábeszéli Dantét, hogy készítse fel őt és Pepitát a Bow Valley-i ugrató versenyre. Kortársai rosszindulatú áskálódása ellenére Moondance bebizonyítja, hogy a kitartás, a hűség és a bátran felvállalt egyéniség elnyeri méltó jutalmát.

 

 

Vágta

Charles Howard amerikai milliomos mindenét elvesztette az 1929-33 közötti Nagy Depressziónak nevezett gazdasági összeomlásban. Kiábrándultan bolyong Mexikóban, mikor megismerkedik Marcelával, aki második felesége lesz. Közös a szenvedélyük a lovak iránt, ezért Charles vásárol egy szép lovat. Seabiscuit három éves mén, felmenői között nincsenek nagy bajnokok, ám Charles két hírhedt szakemberre bízza nevelését. Tom egykori ügyes cowboy, a vad musztáng lovak szakértője, de maga is kezelhetetlen alak. Johnny pedig bokszolónak túl kicsi volt, zsokénak meg túl nagy. Így is sok versenyt nyert, de már félig megvakult. Ezzel a két, sokak által leírt emberrel és esélytelen lovával kezd nyerni nagy pénzeket az egykori milliomos, akinek barátai számánál már csak ellenségei száma növekszik jobban.

Valós történeten alapszik a csodálatosan fényképezett film.

 

 

Vakvágta a jövőbe

Annie Garrett lótenyésztő, egyedülálló anya, akit nemrégiben hagyott el a férje. Hogy új életet kezdjen, egy coloradói farmon helyezkedik el, mint tenyésztő és oktató. Egész életét beárnyékolja húga korai halála, aki maga is tehetséges versenyző lehetett volna. Annie azt reméli, hogy a múltat végkép le tudná zárni, ha indul a következő lóversenyen, de a tragédia itt sem kerüli el életét.

 

 

Karino

 

Fiatal csinos nő érkezik a méntelepre, ahol versenylovakat tartanak. Grazyna Barska, mert így hívják a szőke szépséget, frissen végzett állatorvos, aki nagy lelkesedéssel lát munkához. Pechjére éppen ekkor ellik egy ló, s a "szülés" nem éppen problémamentes. Grazyna mindent megtesz, amit a leggyakorlottabb állatorvos is megtenne, az "anya" mégis elpusztul, de a csikót sikerül megmentenie. A kiscsikót Karinónak nevezi el, és megkülönböztetett figyelemmel vigyázza a "kis árva" minden lépését...

Grazyna elutazik Varsóba viszontlátni kedvencét, Karinót, "akit" már korábban elküldtek a fővárosba, hogy az ifjú zsoké, Felek versenylovat faragjon belőle...

 

 

Irány a nyugat!

Két kisfiú egy csodálatos fehér paripát kap ajándékba nagyapjuktól. A ló furcsa névre hallgat: Tir na nog, amely lefordítva az Örök Fiatalság Földjét jelenti. Mit csináljon két kissrác egy lóval a lakótelepen? Először is fel kell valahogy vinni a lakásba. A szomszédok azonban panaszt tesznek a rendőrségen és a paripa a korrupt rendőrfelügyelő segítségével, egy gazdag versenyló-tulajdonoshoz kerül. A fiúk mindent elkövetnek, hogy visszaszerezzék és a televízióban közvetített díjugrató versenyen ki is szúrják a lovat. Sikerül megszöktetniük a versenypályáról és elhatározzák, hogy együtt megkeresik az Örök Fiatalság Földjét, valahol nyugaton. A rendőrséggel a nyomukban és tízezer dollár vérdíjjal a fejükön fantasztikus kalandokat élnek át egy olyan utazáson, melyről nem biztos, hogy visszatérhetnek.

 

 

 

Mesék:

Szilaj

Szilaj,a vad és fékezhetetlen paripa társainak vezetője,védelmezője.Egy napon harmónikaszót hoz felé a szél a hegyekből,ő pedig elindul,hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét.A távolban szokatlan fényeket pillant meg,és ez végképp felkelti a kiváncsiságát.Egy tábor tüzét fedezi fel,körülötte pedig furcsa lények -emberek-,akiket szintén sosem látott.Az első találkozás azomban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt,magukkal viszik,majd eladják a lovasság katonáinak.Az Ezredes megparancsolja,hogy törjék be a lovat,de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel.Az Ezredes ekkor taktikát vált,kikötözi Szilajt -de enni,inni nem ad neki.Ekkor felbukkan egy "kétlábú",egy fiatal dakota indián,Kis Patak,aki maga is az Ezredes foglya...

 

 

Az utolsó egyszarvú

Valahol messze,egy távoli varázslatos erdőben él az utolsó egyszarvú magányosan.Amikor azomban megtudja,hogy nagyon messze még élnek hozzá hasonlók,dacolva a veszélyekkel útra kel,hogy megtalálja őket.Közben két segítőtárssal is gazdagabb lesz,akikkel együtt kell szembenéznie a gonosz varázslóval,aki foglyul ejtette az egyszarvúakat a birodalmában...

 

 

Ico,a bátor lovacska

Iko az erdőben él az édesannyával és barátaival, ám egy napon elhatározza, hogy a király lova akar lenni és el is megy a várba, hogy kiképezzék. Ott megismerkedik langalétával, a lovásszal, akivel életre szóló barátságot köt. Kiképzése alatt esténként a királyi istállóban alszik. Itt meséli el egyszer Máté apó, hogy minden teliholdkor harangszó hallatszik az éjszakában és ilyenkor eltűnik 1-2 ló az istállóból, akik sosem térnek vissza. Iko összeszedi minden bátorságát és elindul kideríteni a rejtélyes eltűnések okát, amiben kis barátai és langaléta is a segítségére lesznek.

 

 

Sorozatok:

 

Fenyvesvölgyi kalandok

A Bonnie Bryant regénye alapján készült filmsorozat egy lovas-iskolában játszódik, ahol a 12 éves tini-lányok a mindennapi elfoglaltságaik mellett már időnként a fiúkról is álmodoznak. A három főhős Carole, Stevie és Lisa bájosak és kedvesek, napjaik vidáman telnek, csak a gonosz Veronica csípős megjegyzései vetnek néha árnyékot a kellemes hangulatra. Fenyvesvölgy pedig maga a gyermekparadicsom, ahol a lovas-élet kalandjaiba nyerhetünk bepillantást, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt az egész család számára.

 

 

Horseland Lovasklub

Messze, egy lenyűgözően szép vidéken van egy hely, amelyet úgy hívnak: Horseland Lovasklub.
Az erdő mélyén rejtőzik, zöld legelőkkel és rengeteg hegyi ösvénnyel. Három 11-12 éves kislány és egy velük egykorú kisfiú kalandjait kísérhetjük figyelemmel. Hamar a legjobb barátokká válnak, miközben mindent megtanulnak a lovakról és a lovászkodásról: az idomítás rejtelmeit, a díjugratás izgalmait (és bukásait) és az állatok gondozását.
Találkozunk egy elkényeztetett testvérpárral és egy idősebb fiúval, aki mindig rosszban sántikál. De ami igazán különlegessé teszi a Lovasklubot: az állatoknak van egy különleges képessége.
A lovak és az istálló körüli jószágok mindannyian tudnak beszélni. Legalábbis egymással
.

 

 

Az ezüst vadló

Az ausztrál fennsík bozótos erdeiben még vadon és szabadon élnek a brumby-k, vagyis a vadlovak. Közülük is legszebb az Ezüst Brumby, amely erejével, gyorsaságával és elsősorban eszével a falka vezérévé válik. Testvéreivel és barátaival a természet erőivel fel tudják venni a harcot, de azoknál félelmetesebb ellenség jelenik meg: az ember. El akarják fogni őket, hogy szabadságuktól megfosztottan az ember szolgáivá tegyék őket. Az ő harcukat, illetve a vadlovak és az ausztrál erdők többi állatának kalandjait dolgozza fel ez a filmsorozat.

Oldalmenü
Szavazás
Az alábbi angol stílusú lóverseny fajtákból melyik a kedvenc
díjlovaglás
díjugratás
galoppverseny
ügetőverseny
military
Naptár
Diavetítő